Как древните хора са успели  да построят египетските пирамиди?  Има

...
Как древните хора са успели  да построят египетските пирамиди?  Има
Коментари Харесай

Древен дневник разкрива някои от тайните на Великата пирамида

Как античните хора са успели  да построят египетските пирамиди?  Има възможност този хилядолетен въпрос да е намерил своя отговор. Древното знамение, Голямата египетска пирамида или пирамидата на Куфу, издигната преди повече от 4500 години от каменни блокове тежащи повече от два тона, слага сложни въпроси за това, по какъв начин са били докарани до мястото на градежа големите каменни парчета, с които е била издигната тази монументална конструкция, останала най-високата структура издигната от хора на Земята в продължение на хилядолетия.

Учените лансираха редица теории за произхода на пирамидите, само че никоя не беше безспорна. Известно и потвърдено е, че камъните с които е построена огромната пирамида и нейните камери, са докарани от Луксор, намиращ се на към 800 км от Гиза, където е построена пирамидата. Няма единение за това, по какъв начин камъните са докарани  от Луксор до Гиза.

Сега археолози откриха дневник на един директен наблюдаващ на строителството. Дневникът е открит в морското пристанище Уади ал-Джафр и наподобява, че дава отговор на хилядолетната мистерия. Според записките, големите блокове са били докарани по река Нил.

Според документален филм, показан по английския Channel 4, Голямата пирамида известна и като пирамидата на Куфу, е издигната благодарение на комплицирана система от водни пътища и изкуствени канали, които разрешили на хиляди служащи да изтеглят с въжета големите камъни, плаващи на лодки, до мястото на градежа.

Археолозите са намерили с изключение на папирусовия дневник на надзорник на градежа на име Мерер, също по този начин и церемониална лодка, употребена при строителството от него. Според текста надзирателят Мерер е управлявал екип, който е изкопал огромни канали, по които са докарали водата от Нил до мястото на пирамидата.

Археологът Марк Ленер, посветил живота си на тайните на пирамидите, изяснява по какъв начин са разкрили останките от старите канали, скрити под платото на Гиза. Наред с това, археолозите са разкрили и нови обстоятелства за това, по какъв начин античните египтяни са строили лодките си през бронзовата епоха. Като възвръщат дървените дъски от церемониалната лодка и по-късно ги сканират с 3D лазер, археолозите разбрали по какъв начин са били в началото съединени.

Откритието на дневника на Мерер дава някои отговори, само че оставя други въпроси без пояснение. Кои са били инженерите проектирали и строили Голямата пирамида? Каква е била технологията на строителството? Каква е логиката на структурата? Какво още крие? Със сигурност пирамидата на Куфу ще продължи да очарова и изненадва света, повече от 4500 години откакто е издигната.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР